Monday, February 25, 2013

Hentikan LYNAS: PR berjuang utk DAP, Rela Pijak Orang Miskin dan Orang Kampung

Media Perkasa Pahang

Manifesto terbaru PR yg dibentangkan hari ini yang menjanjikan akan menghentikan segera kilang Lynas jika berjaya menang dan menawan putrajaya adalah sesuatu yg tidak bertanggungjawab yang ternyata telah mengguris hati majoriti penduduk tempatan yg bergantung rezeki dan pendapatan dalam pembangunan dan pelaburan yg diusahakan kerajaan

PR ternyata lebih mementingkan pihak luar daripada penduduk tempatan dan ternyata sbg bukti bahawasanya PR menolak pembangunan di kawasan tersebut dan agenda dalam membela nasib rakyat terutama org2 miskin yg majoriti melayu ternyata ibarat menanam tebu di tepi bibir. Hanya manis kata2.

PR lebih rela mengikut telunjuk DAP demi memenangi pengundi cina yg rata2 org luar yg menentang LYNAS. Golongan ini pula rata2 berkemampuan dan kaya berbanding nasib rakyat dan org kampung yg betul2 bergantung hidup dengan pembangunan dan pelaburan yg diusahakan oleh Kerajaan.

Kalau LYNAS bahaya, MCKIP pun tak akan berani melabur di Gebeng. Jadi agenda PR sebenarnya adalah lebih bersifat politik dan mengikut telunjuk DAP semata-mata!

Pakar2 Dunia dan mahkamah telah menyatakan LYNAS selamat, jadi apa lagi?


Muhammad Faiz Hashim
Ketua Penerangan Perkasa Pahang
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

No comments:

Post a Comment